عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زیست شبانه و مومنانه، پایتخت گفت: توریسم غذایی مبین فرصتی است که گردشگری را احیا کرده و آن را متنوع میکند، علاوه بر این، موجب توسعه اقتصادی محلی و بومی شده و به اشتغالزایی منجر میشوند.
مهدی شریفیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد افتتاح بزرگترین خیابان غذا در غرب پایتخت در راستای تقویت مسائل فرهنگی گفت: بر اساس گزارش نهادهای رسمی بین المللی، از جمله دلایل اصلی که گردشگران تصمیم به سفر و دیدار از مقاصد فرهنگی میگیرند، ابتدا انگیزههای فرهنگی است، سپس طبیعت به عنوان عامل دوم قلمداد شده و غذا در جایگاه سوم واقع شده است، هر چند گردشگری غذایی نسبت به دو عامل دیگر اهمیت کمتری دارد، اما از جمله عناوین و سرفصلهای نوین در عرصه گردشگری جهان شناخته میشود که بازاری با گردش مالی بسیار بالا دارد.
استقبال از افتتاح خیابان غذا در غرب تهران
نماینده مردم، تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ادامه داد: توریسم غذایی مبین فرصتی است که گردشگری را احیا کرده و آن را متنوع میکند، علاوه بر این، موجب توسعه اقتصادی محلی و بومی شده و به اشتغالزایی منجر میشوند؛ بر همین اساس افتتاح خیابان غذا به ویژه در تهران از جمله اتفاقات بسیار خوبی است که برای جوانان بدون هزینه بالا اشتغال ایجاد کرده است .
تبدیل نقاط تاریک و ناامن، به نقاط فراغتی موجب افزایش امنیت اجتماعی
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افتتاح خیابان غذا در محل فرحزاد تهران را فرصتی برای اشتغالزایی دانست و تصریح کرد: ایجاد چنین فضاهایی نه تنها میتواند موجب رونق کسب و کارها و افزایش فرصتهای شغلی در شهر تهران شود بلکه افزایش حضور مردم و تبدیل نقاط تاریک و ناامن، به نقاط فراغتی امن در شهر و افزایش امنیت اجتماعی خواهد شد. حضور گسترده شهروندان همواره باعث میشود تا متخلفان بیش از پیش احتیاط کنند و امکان ارتکاب بسیاری از جرایم خشن به شدت کاهش یابد. امری که به خودی خود باعث افزایش «احساس امنیت» در میان شهروندان خواهد شد.
|
تامین امنیت در زیست شبانه هزینه زیادی را میخواهد
عضو مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به جزئیات زیست شبانه تهران بیان کرد: موضوع زیست شبانه در پایتخت توسط شورای شهر پنجم به تصویب رسید، گرچه با انتقاداتی مواجه شد و موضوع همه گیری کرونا مانعی در برابر اجرای آن بود و همچنین در بحث تامین امنیت نیز نیازمند کار کارشناسی بیشتری بود چرا که نیروی انتظامی برای تامین امنیت شبانه، در صورت افزایش جمعیت حاضر در مراکز مختلف، نیازمند منابع و امکانات بسیار بیشتری خواهد بود و تامین این امنیت بسیار دشوار است.
پایش و تامین امنیت معابر و اماکن در ساعاتی که نور خورشید وجود ندارد، سخت تر از طول روز است و بیش از پیش نیازمند امکانات و تجهیزات خواهد بود
وی ادامه داد: پایش و تامین امنیت معابر و اماکن در ساعاتی که نور خورشید وجود ندارد، سخت تر از طول روز است و بیش از پیش نیازمند امکانات و تجهیزات خواهد بود. اما بحمدالله با تغییر رویکرد در مدیریت شهری و نگاه ویژه آنان به ایجاد تحول مثبت در شهر تهران، حتما نقاط ضعف و قوت آن بررسی خواهد شد و در صورت نیاز به اصلاح، انجام خواهد شد تا هم تهران با زیستی امن و مومنانه بیدار باشد و هم شهروندان دچار آسیب نشوند.
شریفیان در پایان با اشاره به تجربه کشورهای مسلمان در پررنگ کردن زیست شبانه خاطرنشان کرد: تجربه سایر کشورها در این زمینه نشان میدهد که ایجاد چنین فضاهایی عمدتا به صورت محدوده ای اعمال میشود. فعالیت محدود و منطقهای برای فراغت شبانه، نه تنها امنیت آن را آسان تر ساخته است؛ بلکه از ایجاد بار ترافیکی اضافه در سطح شهرها می کاهد و باعث افزایش شادی و نشاط در شهرها می شود. هم اکنون بسیاری از شهرهای مهم کشورهای اسلامی با برنامه ریزی دقیق و فعالانه توانستهاند زیست شبانه را تبدیل به فرصتی برای کنار هم بودن خانواده ها، زیارت از امکان مذهبی و دریافت خدمات ضروری برای افرادی نمایند که در طول روز فرصت دستیابی به این خدمات را نخواهند داشت